NR 7
Harjoittelu ja Harjoittaminen Taiteessa
Harjoittelusta
Anu Vehviläinen & Markus Kuikka
Suunnitellessamme ensimmäistä yhteistä RUUKKU-teemanumeroamme me kaksi muusikkoa päädyimme valitsemaan aiheeksi harjoittelun. Aiheen valinta oli helppo, sillä se oli niin lähellä: muusikolle harjoittelu on mitä suurimmassa määrin jokapäiväistä konkretiaa ja raakaa työtä, johon kuluu paljon aikaa. Mutta jokaisella taiteenalalla vaikuttaa omanlaisensa praksis. Se, mitä ja miten kullakin alalla harjoitellaan, kertoo jokaisesta taiteenlajista ja taiteilijasta jotain oleellista. Esitys, näyttely tai valmis teos ovat kaikki jonkinlaisia lopputuloksia, mutta tämän RUUKUN myötä lukija voi luoda katsauksen taiteenteon sisälle, tilaan jossa mikään ei vielä ole valmista ja jossa vasta mietitään, minne ollaan menossa. Vai ollaanko ylipäänsä menossa johonkin? Lue lisää »

Puheenvuoroja


Mieko Kanno
7.6.2017

Many people think that practising mainly comprises repetition. This is based on the assumption that you would ‘get it' if you repeat enough times. That is how we learned to ride a bicycle or use chopsticks. But we also know that repetition is only one part of it.... Lue lisää »


Taneli Tuovinen
7.6.2017

Tutkimuspuhe seuraa käytäntöä usein turvalliselta etäisyydeltä. Harjaantumisen problematiikka voi antaa taiteellisen tutkimuksen piirissä keskusteluyhteyden, jossa säilyvät mukana myös taiteellisen toiminnan piirteet ja vastuut, joilta ei ajattelemalla pääse turvaan... Lue lisää »

Ajankohtaista
17.6.2024
RUUKKU kutsu: Taiteilijapedagogiikka
 
28.5.2024
RUUKKU kutsu: Kaupunkia todeksi uneksimassa