« Takaisin

Doctors in Performance konferenssi Musiikkitalossa syksyllä 2014

DocMus-tohtorikoulun järjestämä Doctors in Performance on laatuaan ensimmäinen konferenssi, jonka ytimessä on taiteellinen tohtori.  Tämän 4.-5. syyskuuta 2014 järjestettävän kansainvälisen konferenssin presentaatioina ovat taiteellisen tohtorintutkinnon suorittaneiden taiteilijoiden ja jatko-opiskelijoiden konsertinomaiset musiikkiesitykset. Osanottajat kutsutaan Call of Papers –menetelmällä Sibelius-Akatemiasta ja muista eurooppalaisista musiikin alan taiteellista tohtorikoulutusta antavista instituutioista sekä jo valmistuneiden taiteellisten tohtoreiden joukosta.

Keynote-esityksiä tulevat pitämään Lawrence Dreyfus Oxfordin yliopistosta ja Matti Raekallio Juilliardin musiikkikorkeakoulusta. He ovat kansainvälisesti tunnustettuja taiteilijoita, joiden tutkimustyön taustalla on omakohtainen kokemus taiteilijana toimimisesta.  

Konferenssin avulla voidaan levittää tietoutta Sibelius-Akatemian taiteellisesta tohtorikoulutuksesta ja vahvistaa tohtorikoulutuksen asemaa kansainvälisessä toimintaympäristössä. Luodaan myös uudenlainen tapahtumatyyppi: musiikkiesitykset keskipisteenään käsittävä konferenssi.

Doctors in Performance vahvistaa Sibelius-Akatemian johtavaa asemaa kansainvälisesti ainutlaatuisen taiteellisen tohtorinkoulutuksen antajana. Konferenssin luoma näköala tukee erikoistumista, levittää tietoa Sibelius-Akatemian taiteellisesta tohtorikoulutuksesta muille instituutioille, kansainväliselle yliopistoyhteisölle ja suurelle yleisölle.